Hvorfor Urmaker

Hvorfor skal du bruke en Urmaker?

Hvorfor skal du bruke en Urmaker til kjøp og service av din klokke?

I dag kan du kjøpe en klokke nesten hvilken som helst butikk men hvorfor skal du bruke din lokale Urmaker? 
Punkt en er kvalitet, du skal være trygg på at du kjøper en klokke av kvalitet hos din Urmaker i motsetning til alt mulig butikken på hjørnet.  Ja prisen er muligens noe høyere men dette gjenspeiler også kvaliteten på uret.  Hos en Urmaker vil du også ha servicen og ekspertisen til å velge rett ur for deg. For eksempel om du har nikkelallergi så kan en Urmaker bistå med rett valg av klokke til deg. 
En Urmaker vil også kunne gi den servicen din klokke behøver, tenk på klokken som du gjør med bilen, det er mekanikk som går rundt 24 timer i døgnet 7 dager i uka hele året. Bilen trenger ny olje på gitte intervaller, det gjør klokken din også!  Vi anbefaler å ha klokken din på service hvert 5 år avhengig av merke og kvalitet.

Klokker i alle prisklasser. Mange tror det bare finnes klokker til flere tusen eller titals tusen kroner hos en Urmaker. Dette er feil. Du kan fint få en klokke med bra kvalitet til rundt 1000 – 1500 kroner.  Uansett pris har du de samme garantier og service som på langt dyrere ur.  Prisen gjenspeiler kvaliteten på uret også hos en Urmaker: Hvordan urverk sitter i klokken? Hvordan er kvaliteten på stålet i kassen? Er det ripesikkert glass? Er klokken vanntett? Og mye mer som gjenspeiler prisen i en klokke. Hva er dine kriterier? Spør oss og vi hjelper deg.

Reparasjon, Service og erfaring: Ett stort tema i det daglige er batteribytte. Hvorfor skal du gå til en Urmaker og betale mer enn du gjør i butikken på hjørnet?  Svaret på dette er enkelt: Ett batteribytte er fort gjort på de fleste klokker, men underveis er det mye som Urmakeren sjekker. pakninger, baretter, tilstand på krone, trykknapper etc. Alt dette sjekkes under et batteribytte og du som kunde vil få beskjed om noe trengs å skiftes eller vedlikeholdes. I tillegg gjøres jobben på rett måte slik at urkasse, pakninger og glass ikke blir skadet underveis. Dessverre er ikke Urmaker en beskyttet tittel og hvem som helst kan gi seg selv tittelen men kan de faget? Har de erfaringen? Har de det rette verktøyet? Dette er verdt å tenke på før du går inn i butikken.  Det er ikke alltid det er batteriet som er feil og da vil en Urmaker gi deg beskjed om dette og tilby løsningen for deg og uret ditt. Har du en mekanisk klokke anbefaler vi en service på urverket hvert 5. år og en sjekk av pakninger, trykktest og rens av kasse og lenke hvert år.  Les mer om dette HER.

Arvegods, klenodier etc. Mange har gamle vegg ur, gulv ur eller lommeur som er gått i arv over flere generasjoner og ønsker å holde disse vedlike slik at tradisjonen kan fortsette. Vi hos Urmaker Sindsen er spesialister på slike ur og har over 100 års erfaring med disse type klokker. Vi har hatt klokker på vårt verksted datert tilbake så tidlig som 1600 tallet. Vi er en av få i Norge som fortsatt utfører denne typen reparasjoner og vi tar på oss arbeid for flere Urmakere i landet på denne typen arbeid. Det samme gjelder armbåndsur fra ca 1970 tallet med såkalte stemmegaffelverk, her er det Omega, IWC og Zenith som går igjen og vi har en del deler på lager til disse klokkene hvor det ellers er umulig å få tak i deler.  Har du ett ur du ønsker vurdert så tar du kontakt med oss HER.

Skrevet av: Fredrik Sindsen – September 2021